Ninoofesesteenweg 776
1703 Schepdaal

Alentours

Strategisch gelegen aan "De Spanuit" staat brouwerij Eylenbosch nu al meer dan 125 jaar in het collectief geheugen gegrift. Niet enkel omdat de site het beeld bepaalt langsheen de Ninoofsesteenweg in Schepdaal te midden van het Pajottenland, maar ook symbool staat voor de overgang van stedelijke ruimte naar open landschap. Ze voor de toekomst bewaren door herbestemming is dan ook mer dan gewenst en verdiend.

Wie sportief de uitkijkpost beklimt op het hoogste dak van De Brouwerij, wordt beloond met een wijds zicht op de glooiende velden van het Pajottenland. Asse ligt aan de einder, Aalst en Ninove steken er gedurfd bovenuit, en als grootste van de zichtbare waterwegen baant de Zenne zich al eeuwen koppig een weg door de Pajotse grond. Hier lagen in de vorige eeuw nog kriskras de talloze hopvelden met hun vlaggenmasten schuin op de hemel gericht, in afwachting van de pluk, de brouwerij en de bottelarij.

Met de blik naar het Oosten gericht kijk je uit op de gemeente Dilbeek, waar het aangenaam vertoeven is voor zij die houden van cultuur, die willen winkelen in een attractieve groene omgeving of hun kinderen willen zien opgroeien in prima scholen, academies, sportclubs en jeugdbewegingen. En verderop bemerk je de contouren van de hoofdstad. De Basiliek van Koekelberg, het Atomium op de Heyzel, de torens van het Rogierplein: het zijn maar enkele van haar markante ijkpunten. Nauwelijks 10km ver in vogelvlucht, en bereikbaar met de fiets, de wagen of het openbaar vervoer.